Informatieavond 25 april verduurzamen Boerderijen en Monumenten

Informatieavond verduurzamen Boerderijen en Monumenten op maandag 25 april

Bent u eigenaar van een boerderij en/of monument en wilt u duurzame stappen maken, maar weet u nog niet hoe? Dan nodigen wij u van harte uit voor de informatieavond op maandag 25 april.

Op deze avond organiseert de gemeente Molenlanden in samenwerking met Stichting Boerderij en Erf  een informatiebijeenkomst over het verduurzamen van monumenten en woonboerderijen. Ook de gemeente Vijfheerenlanden en Krimpenerwaard nemen deel aan de avond.

Verduurzamen van een boerderij of monument vraagt om zorgvuldigheid en maatwerk. Welke maatregelen zijn het beste voor het pand, wat is wel en niet toegestaan, welke stappen kun je het beste nemen en welke financiële mogelijkheden zijn er? Om woningeigenaren hierbij te helpen wordt, in navolging van de succesvolle Boerderij- en Monumentenroute van oktober vorig jaar, deze informatiebijeenkomst georganiseerd.

Deskundige sprekers

In een plenair deel komt een aantal deskundige sprekers aan het woord. Er wordt onder andere een stappenplan gepresenteerd, verschillende maatregelen worden besproken en verschillende financieringsmogelijkheden worden toegelicht. Tevens is  een vertegenwoordiger van de Energie Coöperatie Molenlanden aanwezig die ingaat op de mogelijkheden van zonnepanelen op andermans dak.  

De avond begint om 19.00 uur met een inloop. Vanaf dat tijdstip kan de informatiemarkt worden bezocht, waar verschillende organisaties en instellingen en ook bewoners aan deelnemen en waar bezoekers terecht kunnen met vragen over de mogelijkheden van verduurzaming.

Waar & Wanneer?

Wanneer: Maandag 25 april 2022

Tijd: Inloop vanaf 19.00 uur, start programma 19.30 uur      

Waar: Zalen en Partycentrum De Til aan de Breestraat 1 in Giessenburg

Programma  

19.00 uur

Inloop en gelegenheid om alvast de informatiemarkt te bezoeken

19.30 uur

Start plenair gedeelte met welkomstwoord door wethouder Teunis Jacob Slob en voorzitter van Boerderij en Erf Arie Bassa. 

 

José Houtman, projectleider Duurzaamheid zal het programma van de avond toelichten. Onder leiding van de gesprekleider Jan Ottevanger zullen diverse sprekers aan het woord komen

20.55 uur

Bezoek informatiemarkt en drankje

22.00 uur

Sluiting informatiemarkt

Wie zijn de sprekers?

  • Geert Crombrink, adviseur Monumenten en Bouwhistorie bij Lakerveld Ingenieurs- en architectuurbureau bv
  • Piet den Hertog, adviseur bij Bureau Helsdingen en voorzitter van de adviescommissie omgevingskwaliteit Molenlanden
  • Caroline Vreugdenhil van de Energie Coöperatie Molenlanden (zonnepanelen op andermans dak)

Wie staan er op de informatiemarkt?

Bezoekers kunnen terecht voor informatie, inspiratie en vragen over de mogelijkheden voor verduurzaming bij de volgende deelnemers:

Ook zullen enkele bewoners aanwezig zijn om toe te lichten hoe zij hun boerderij of monument hebben verduurzaamd.

 

Welkom bij de informatieavond
Informatieavond verduurzamen boerderijen en monumenten

Heel graag tot dan!