Informatie voor ondernemers over corona

We krijgen veel vragen van ondernemers over de kabinetsmaatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Op deze pagina vindt u (verwijzingen naar) informatie hierover.

De Kamer van Koophandel heeft een Coronaloket opgezet voor alle ondernemersvragen: www.kvk.nl/corona. Op deze site vindt u onder andere informatie van de verschillende regelingen voor ondernemers. Het loket is ook telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur, via 0800 21 17.

Ook op de site van VNO NCW is veel informatie te vinden.

Bent u zzp'er of (kleine) ondernemer in gemeente Molenlanden en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers: Avres > Versoepelde bijstandsregeling voor zelfstandigen zonder personeel (zzp).

Onderstaand een overzicht van financiële regelingen voor ondernemers i.v.m. coronavirus.

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud.

De landelijke coronamaatregelen kunnen zorgen voor betalingsproblemen bij ondernemers, zzp’ers, verenigingen en inwoners. De gemeente Molenlanden neemt daarom de volgende maatregel om hierbij te kunnen helpen.

Uitstel van betaling
Alle inwoners, ondernemers en verenigingen in Molenlanden die financieel getroffen zijn door het coronavirus, kunnen met een gemotiveerd verzoek uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen krijgen tot 1 september 2020. In deze periode worden in principe geen aanmaningen of dwangbevelen verstuurd. Dit geldt ook voor de heffing van de toeristenbelasting voor ondernemers over 2019.

Voor vragen kunt u contact opnemen met vakteam financiële administratie via het centrale telefoonnummer 088 75 15 000. 

Heeft u na het lezen van deze informatie alsnog een vraag voor ons? Stel deze dan via ondernemersloket@jouwgemeente.nl. Dit mailadres kunt u ook gebruiken om u aan te melden voor onze digitale nieuwsbrief voor ondernemers. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Louisa Broens, accountmanager bedrijven van de gemeente Molenlanden via 06 46 88 45 38.