Digitaal Opkopers Loket (DOL)

Als ondernemer wilt u erop kunnen vertrouwen dat de tweedehands spullen die u inkoopt niet zijn gestolen. Daarom bent u onder andere verplicht een opkopersregister bij te houden en u aan te melden bij de gemeente als handelaar. Er is nu een nieuwe manier waarop u zich bij de gemeente kunt aanmelden: via het Digitaal Opkopers Loket.

Wat is het Digitaal Opkopers Loket?

Als u handelt in tweedehands goederen bent u verplicht om u bij de gemeente aan te melden als handelaar, bijvoorbeeld als u handelt in tweedehands (edel)metalen, uurwerken, fietsen en elektronica. Het melden gaat vanaf nu via het Digitaal Opkopers Loket. Dit loket maakt melden gemakkelijk, is betrouwbaar en veilig. U maakt een account aan en vult uw gegevens in. Hiervan ontvangen de gemeente en politie een melding. De gemeente neemt, ter controle, per e-mail contact met u op. Het Digitaal Opkopers Loket voldoet aan de wetgeving van De Wet Bescherming Persoonsgegevens. Uw gegevens worden door de gemeente bewaard en zijn alleen toegankelijk voor functionarissen van de betreffende gemeente en eventueel de politie.

Aanmelden Digitaal Opkopers Loket

U kunt zich aanmelden voor het Digitaal Opkopers Loket. Klik hier en maak een account aan. Daarna vult u uw gegevens in.