Coronahulp

Vanuit de samenleving zien zowel Stichting Welzijn Molenlanden als de gemeente veel mooie initiatieven ontstaan om, zij het op een andere manier, iets voor een ander te doen. Bijvoorbeeld voor mensen die door het coronavirus bang zijn of geïsoleerd raken. Om te voorkomen dat zij in de problemen komen. Onderstaand vindt u een link naar een actueel overzicht van de initiatieven in gemeente Molenlanden. Van bijvoorbeeld dorpsberaden, kerken en vrijwillige welzijnsorganisaties. Heeft u zelf een mooi initiatief die u aan de lijst wilt toevoegen? Dan horen we het graag via info@welzijnmolenlanden.nl.

  • Sociaal Loket: voor vragen kunt u op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur contact opnemen met het Sociaal Loket van de gemeente: 088 75 15 100 of sociaalloket@jouwgemeente.nl.
  • Noodopvang kinderen: heeft u of heeft u beide een vitaal beroep? Als u (nog) geen gebruik maakt van kinderopvang en/of u heeft opvang nodig buiten de reguliere kinderopvanguren dan kunt u uw vragen hierover of een verzoek voor noodopvang indienen bij ons via info@molenlanden.nl. Kunt u in deze e-mail meteen laten weten om hoeveel kinderen het gaat, hoe oud ze zijn en voor welke dagen u opvang zoekt? Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met u op (ook in de weekenden).
  • Welzijnsorganisatie: u kunt contact opnemen met een voor u bekende vrijwillige welzijnsorganisatie. Zij helpen u graag verder. In bovenstaand overzicht vindt u een de verschillende initiatieven in uw gemeente.
  • Rode Kruis hulplijn: Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar ouderen en zieke mensen terecht kunnen voor een luisterend oor, aanvullend advies of extra hulp: 070 44 55 888.
  • Luisterlijn: als u zich angstig of eenzaam voelt en behoefte heeft aan een luisterend oor, dan kunt u contact opnemen met de Luisterlijn: 0900 0767.
  • Maatregelen in verschillende talen: bij Pharos lees je de maatregelen en adviezen van de overheid in meerdere talen
  • Eigen netwerk: kijk in uw eigen netwerk en omgeving waar hulp gewenst is. Een boodschapje, het (op)halen van medicijnen, de hond uitlaten of even contact houden is voor veel mensen erg waardevol.
  • Vrijwillige welzijnsorganisatie: neem contact op met een vrijwillige welzijnsorganisatie in uw dorp of stad om te kijken wat u voor een ander kunt betekenen In bovenstaand overzicht vindt u de verschillende initiatieven in uw gemeente. 
  • Ready2Help: meld u aan bij burgerhulpnetwerk Ready2Help om te assisteren bij hulpinitiatieven.

Het is natuurlijk wel belangrijk om op een veilige manier te helpen. Wilt u iets doen voor iemand in thuisisolatie of quarantaine? Dan is het verstandig om niet bij hen binnen te stappen. U kunt boodschappen of andere benodigdheden bij de voordeur afzetten. En als u een praatje wilt maken, gaat dat het veiligst via de telefoon. Houd sowieso altijd in uw achterhoofd dat hygiëne van uw kant belangrijk is.

Loopt u als vrijwilliger of organisatie in uw vrijwilligerswerk aan tegen vraagstukken over het coronavirus? Of wilt u helpen en weet u niet waar u moet beginnen? Neemt u dan contact op met Stichting Welzijn Molenlanden via info@welzijnmolenlanden.nl of Marlous Fieret (06 38 06 71 70).