Coronahulp

Vanuit de samenleving zien zowel Stichting Welzijn Molenlanden als de gemeente veel mooie initiatieven ontstaan om, zij het op een andere manier, iets voor een ander te doen. Bijvoorbeeld voor mensen die door het coronavirus bang zijn of geïsoleerd raken. Om te voorkomen dat zij in de problemen komen. Onderstaand vindt u een link naar een actueel overzicht van de initiatieven in gemeente Molenlanden. Van bijvoorbeeld dorpsberaden, kerken en vrijwillige welzijnsorganisaties. Heeft u zelf een mooi initiatief die u aan de lijst wilt toevoegen? Dan horen we het graag via info@welzijnmolenlanden.nl.

Overzicht coronahulp

Heeft u ondersteuning nodig?

 • Sociaal Loket 
  Voor vragen kunt u op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur contact opnemen met het Sociaal Loket van de gemeente: 088 75 15 100 of sociaalloket@jouwgemeente.nl.
   
 • Sam& voor alle kinderen
  Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Door de coronacrisis wordt de groep voor wie dit niet vanzelfsprekend is steeds groter. Ben je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie, kijk dan op de website van Sam&
 • Steunpunt Coronazorgen
  Voor iedereen in Nederland die vragen heeft of zich zorgen maakt over zichzelf of een ander is er nu het Steunpunt Coronazorgen www.steunpuntcoronazorgen.nl
  U vindt hier actuele relevante informatie en tips over hoe u met zorgen om kunt gaan en er zijn doorverwijzingen naar hulp. Bijvoorbeeld als u zelf COVID-19 heeft (gehad) of iemand in uw omgeving. Of als u in de zorg werkt. Maar ook als u zich door de coronacrisis eenzaam voelt of geldzorgen heeft. De informatie op het Steunpunt Coronazorgen wordt voortdurend aangevuld.
   

 • Welzijnsorganisatie 
  U kunt contact opnemen met een voor u bekende vrijwillige welzijnsorganisatie. Zij helpen u graag verder. In bovenstaand overzicht vindt u een de verschillende initiatieven in uw gemeente.
   

 • Rode Kruis hulplijn 
  Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar ouderen en zieke mensen terecht kunnen voor een luisterend oor, aanvullend advies of extra hulp: 070 44 55 888.
   
 • Luisterlijn 
  A
  ls u zich angstig of eenzaam voelt en behoefte heeft aan een luisterend oor, dan kunt u contact opnemen met de Luisterlijn: 0900 0767.
   
 • Maatregelen in verschillende talen 
  Bij Pharos lees je de maatregelen en adviezen van de overheid in meerdere talen.

Wilt u iets betekenen voor een ander?

 • Eigen netwerk 
  Kijk in uw eigen netwerk en omgeving waar hulp gewenst is. Een boodschapje, het (op)halen van medicijnen, de hond uitlaten of even contact houden is voor veel mensen erg waardevol.
   
 • Vrijwillige welzijnsorganisatie 
  Neem contact op met een vrijwillige welzijnsorganisatie in uw dorp of stad om te kijken wat u voor een ander kunt betekenen In bovenstaand overzicht vindt u de verschillende initiatieven in uw gemeente. 
   
 • Ready2Help 
  Meld u aan bij burgerhulpnetwerk Ready2Help om te assisteren bij hulpinitiatieven.

Veilig helpen

Het is natuurlijk wel belangrijk om op een veilige manier te helpen. Wilt u iets doen voor iemand in thuisisolatie of quarantaine? Dan is het verstandig om niet bij hen binnen te stappen. U kunt boodschappen of andere benodigdheden bij de voordeur afzetten. En als u een praatje wilt maken, gaat dat het veiligst via de telefoon. Houd sowieso altijd in uw achterhoofd dat hygiëne van uw kant belangrijk is.

Stichting Welzijn Molenlanden

Loopt u als vrijwilliger of organisatie in uw vrijwilligerswerk aan tegen vraagstukken over het coronavirus? Of wilt u helpen en weet u niet waar u moet beginnen? Neemt u dan contact op met Stichting Welzijn Molenlanden via info@welzijnmolenlanden.nl of Marlous Fieret (06 38 06 71 70).